| Favorilere Ekle | Sitene Ekle | İletişim |                                                                     Yorum yazmak için Üye olunuz
ANA SAYFA
SON DAKİKA 
GÜNDEM 
SİYASET 
BAYRAMİÇ HABERLERİ 
TÜM YAZARLAR
BAYRAMİÇ TARİHİ
FOTO GALERİ
VİDEOLAR
FESTİVALLER
CANLI TV İZLE
BELEDİYE
BAYRAMİÇ KROKİ
ÖNEMLİ LİNKLER
ZİYARETÇİ DEFTERİ
İLETİŞİM
Site İçi Arama
Çok Okunanlar
  Helvacıda 17 Tutuklama
  Ölüm Yolu Yine Can Aldı
  KAHVEHANEDE KUMAR OYNATILDIĞI İDDİASI
  Feci Kaza
  Eş Zamanlı Operasyon
  Yine Sahte Para
  Bozcaada şarap tadım günleri
  İki Araç Arasında Sıkışarak Can Verdi
Yorumlananlar
  Ameliyathane Yapımına Başlandı
  Yine Sahte Para
  Üç Yeni Yağ Fabrikası
  Ölüm Yolu Yine Can Aldı
  Haftanın Avcısı
  Yılanlı Kuyu
  Oda Başkanlarının acılı günü
  Para Babalarının Bayram Keyfi

Fareler tarla ve evlerde korku yaratıyor

7/6/2010


Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri, üreticileri ürünlere büyük zarar veren tarla farelerine karşı uyardı. İlçe merkezinde ise çok sayıdaki evde görülen fareler panik yarattı.



 

 

Fareler tarla ve evlerde korku yaratıyor

Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri, üreticileri ürünlere büyük zarar veren tarla farelerine karşı uyardı. İlçe merkezinde ise çok sayıdaki evde görülen fareler panik yarattı.

 

Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri, tarım alanlarına büyük zarar veren tarla farelerinin maddi kayba sebep olduğunu kaydetti. Yetkililer, konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “ Tarla faresi, başta buğday olmak üzere arpa, mısır, yulaf, nohut, bakla, susam, kavun, karpuz, kabak, domates, karnabahar, semizotu, marul, biber, lahana, şeker, pancarı, yonca, tirfil gibi birçok tarım ürünlerinin meyvelerini yiyip kemirebiliyor. Ayrıca birçok tehlikeli hastalıkların insanlara bulaşmasına da aracı olarak zararlı oluyor. Hızlı üreme gücüne sahip olan farelerin ömürleri ise 3-4 yıla ulaşabiliyor. Sıcak ve kurak aylarda günde ortalama 50 gram yeşil yem yiyerek su ihtiyaçlarını da karşılayan tarla fareleri, soğuk ve yağışlı aylarda kuru yemle besleniyor. Yapılan araştırmalara göre ergin bir tarla faresinin yılda 4 kilogram buğday tanesini yediği tespit edildi. İlimizin tarım alanlarında milyonlarca farenin bulunduğunu düşünürsek, fare zararının ne kadar büyük olduğu anlaşılabilir. Bilhassa sıcak ve kurak geçen yıllarda fare zararı artacağından üreticilerimizin tarım alanlarını devamlı kontrol etmeleri şart” dediler. İlçe merkezinde ise çok sayıda evde fare görüldüğü, gelen bilgiler arasında.


Bu haber 142 defa okundu.

Kaynak :





Bu Habere Yapılan Yorumlar (0)

Tüm Yorumlar




Sabahattin SALLAMA

Sabahattin SALLAMA

Dileriz bu son olur…

NÜANS

Abdullah ŞEN

Tel Tel Dökülmek

Şiir Köşesi

Gülten Akça

SEVGİ ÜSTÜNE

Çizgisel Bakış

İbrahim SAYDAM

Rıfat Ilgaz’dan Hikâye:

Döviz Kurları
Anket
Hava Durumu

© 2007 Bayramic Haber

Bu site en iyi 1024 X 768 pixel görüntü çözünürlüğünde görüntülenir. Sitede kullanılan haber ve fotoğraflar İZİNSİZ olarak kullanılamaz. BayramicHaber.com internet sitesi Basın Meslek İlkeleri'ne uymaya söz vermiştir.